Muziekproducties

Fenna Ograjensek creëert samen met de juiste partners vernieuwende recital-, opera- en concertprogramma’s.

Het varieert van het maken van een kamermuziekprogramma
tot het ontwikkelen van een compleet concert/opera-concept.
Door haar ervaring en contacten komen uw en haar muzikale wensen tot leven!
Hieronder vindt u enkele voorbeelden.
Voor meer informatie en boekingen, neem contact op met Fenna!

BRECHT & BREL – OP ZOEK NAAR UTOPIA

Fenna Ograjensek – sopraan
Jos Dobbelstein – saxofoon
Carlo Plaum – accordeon

Waar Bertolt Brecht zich steeds vaster bijt in de sociale daadkracht van een overheidssysteem, probeert Jacques Brel juist aan de samenleving te ontsnappen. Een mooie tegengestelde beweging als emotionele en muzikale lijn van de voorstelling: fight or flight, actie of vlucht, politiek-geëngageerd of escapisme. De voorstelling van een droomwereld versus de grauwe dagelijkse werkelijkheid van negen tot vijf en de krachten die die wereld aan elkaar verbinden of juist van elkaar vervreemden.
Met titels als “Ne me quitte pas”, “Als ich dich in meinem Leib trug” en “Gymnopedie no.3”. Voor boekingen, stuur een mail naar talktofenna@gmail.com

Speellijst: 26 september 2018 20 uur Kunstdagen Wittem, 4 oktober 2018 12.30 uur Schunck Heerlen, 17 november 2018 20 uur Podiumkerkje Grevenbicht, 25 november 2018 11 uur L1 De Stemming, 9 Juni 2019 15.30 uur Museum Ursulinenconvent Eijsden, 16 juni 2019 15.00 Gruizenkerkje Sittard

KOCO IN DE WOLKEN

 

Een muziektheatervoorstelling met Marijk Greweldiger (Verteller), Fenna Ograjensek (Zangeres) en Live Klein Orkest! Muziek van Edward Berden, in een regie van Sybrand vd Werf

Koco ook bij u in het theater, op school of een andere mooie locatie? Neem contact op met Fenna

  1. Viva Classic Live Venlo – 10 september 2017 12uur (Workshops) 13uur (Voorstelling)
  2. Kunstdagen Wittem – 11 september 2017 9.30 uur (Workshops) 10.30 (Voorstelling)
  3. Kunstdagen Wittem – 11 september 2017 12.30 (Workshops) 13.30 (Voorstelling)
  4. Dag van de Muziekvoorstelling Utrecht – 30 oktober 2017
  5. Festival Vocallis – 8 november 2017 15 uur (Voorstelling)
  6. PLT Kerkrade – 24 februari 2018 19uur (Voorstelling)
  7. Munttheater Weert – 21 mei 2018 12 uur (Voorstelling)
  8. Openluchttheater Valkenburg – 1 juli 2018 11 uur (Voorstelling)

 

WENN ICH IN DEINE AUGEN SEH’

– Dichterliebe en Frauenliebe und –leben (R. Schumann) en het verhaal dat ze bindt.

Festival Vocallis 2016 2

In dit programma worden de twee beroemdste liederencycli van Robert Schumann, “Dichterliebe” en “Frauenliebe und –leben” ten gehore gebracht. Voor het eerst worden de cycli vertolkt op één avond. Sopraan Fenna Ograjensek, bariton Sef Thissen en pianist Roger Braun nemen u mee in het leven van Robert en Clara Schumann. Niet alleen via Schumanns prachtige muziek, maar ook via een op de werkelijkheid gebaseerd verhaal van schrijver Frans Pollux.

Volgende voorstelling: 26 november 2017 om 15 uur. Domani Venlo

https://www.youtube.com/watch?v=2R-UKILvkdE&t=19s

ZOMERFESTIVAL VOERENDAAL

 

Fenna Ograjensek is door de gemeente Voerendaal aangetrokken als Artistiek Leider van het Zomerfestival Voerendaal.

De verrassende kwaliteit van onder andere het culturele verenigingsleven komt in de kijker te staan. In de week van het Zomerfestival wordt aansluiting gezocht bij wat er al is en gemotiveerd tot meer. Deze activiteiten samen worden onder de paraplu van het Zomerfestival Voerendaal onder de aandacht gebracht. De organisatie van het Zomerfestival Voerendaal zal een aantal (grotere) activiteiten initiëren (al dan niet met medewerking van verenigingen / ondernemers). Daarnaast zullen ze verenigingen, ondernemers en individuen met goede ideeën uit de Gemeente Voerendaal stimuleren, motiveren en helpen met co-creëren van activiteiten. De activiteiten spelen zich af op verschillende locaties dwars door de hele gemeente.

Zomerfestival Voerendaal 2017 - logoZomerfestival Voerendaal (2)

 

MIJN Barbaraconcert

mijn_barbaraconcert_-_poster_a4-page1

Stichting Benefiet Events (Met Fenna Ograjensek als Voorzitter) presenteert een groots concert met medewerking van het Metropole Orkest o.l.v. Maurice Luttikhuis waarin het mijnverleden als een rode draad verweven wordt. Een prachtig concert waarin we bruggen bouwen tussen verleden, heden en toekomst met bekende Limburgers uit alle genres zoals Jack Vinders, Suzan Seegers, Beppie Kraft, Gé Reijnders, Fenna Ograjensek, Sef Thissen, Henk Steijvers, Leta Bell, Emil Szarkowicz, Brigitte Heitzer, Frans Pollux en Romano Diederen.

150 mannen uit drie koren met een mijnverleden te weten DSM·SABIC, RMK 1921 en KKM Lambertus o.l.v. Wim Schepers zullen eveneens hun medewerking verlenen.

Meesters van de 18e Eeuw

De eeuw waarin aan Europese vorstenhoven een bloeiend muziekleven heerste. De eeuw ook waarin de geleide stijlverandering van Barok naar Klassiek zich aftekende. De muzikale weg brengt ons van  Vivaldi en Händel naar de componisten van de Eerste Weense school met grootheden als Mozart en Beethoven. In de bijzondere combinatie van zang, altviool en orgel kunt u genieten van de juweeltjes uit deze muzikale tijd!

fenna_24-11-14_Roger Coenders Fotografie-0061

Fenna Ograjensek – Sopraan
Pierre Colen – Altviool
Rob Waltmans – Orgel

Met componisten als Purcell, Händel, Vivaldi, Mozart, Gluck en Beethoven

(Dit programma is ook mogelijk met clavecimbel)

Skandalkonzert!

Geïnspireerd op het Skandalkonzert van 1913 in de Wiener Konzertverein, waar het publiek riep dat componisten en dichters moesten worden opgenomen in het gekkenhuis, brengt het Mosa Saxofoonkwartet samen met Fenna Ograjensek werken van o.a. Berg, Mahler, Schönberg en Zemlinksy.
Wekt de muziek in de 21e eeuw nog steeds dezelfde weerstand op of klinkt het ons nu als muziek in de oren?

foto Skandalkonzert (2)